Web3 Nedir? - Bitcoin Teknik Analiz , Bitcoin Kazan, Ethereum, Metaverse, NFT, Forex

SON YAZILAR

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Post Top Ad

Reklam Alanı

18 Mart 2022 Cuma

Web3 Nedir?

Web3, internetin ademi merkeziyetçiliğe ve kullanıcı sahipliğine odaklanacak bir sonraki sürümünü ifade eder. Gelecekteki bu gelişmenin interneti ve yatırımı nasıl etkileyebileceğini öğrenin.


Web3 Nedir?

Web 3.0 olarak da bilinen Web3, internetin evriminde bir sonraki ana aşamadır. Kripto para biriminin temeli gibi ve IoT ekosistemlerinin yardımıyla , meta veri deposunun başlangıcı ve değiştirilemez tokenlerin (NFT'ler) yükselişi gibi , bu yeni internet aşaması da ademi merkeziyetçiliğe, açıklığa ve bireysel kullanıcılar için daha fazla kullanıma dayalı olacaktır. .

Web3'ü daha iyi anlamak için internetin mevcut ve geçmiş aşamalarını gözden geçirmek faydalı olabilir. Platformların ve uygulamaların büyük teknoloji şirketleri gibi merkezi kuruluşlara ait olduğu mevcut Web 2.0 aşamasının aksine, Web 3.0 platformları ve uygulamaları kullanıcılar tarafından geliştirilecek, sahiplenilecek ve sürdürülecektir.

İnternetin gelecek Web3 yinelemesinin, mevcut Web 2.0'dan çok ilk Web 1.0 aşamasına benzemesi bekleniyor. 1990'lara dayanan Web1, World Wide Web'in başlangıcıydı. Web3'ün olması beklendiği gibi, Web1 de merkezi olmayan protokoller ve bireysel kullanıcılar tarafından tanımlandı.

Web3'ü Anlamak

Basitçe söylemek gerekirse, Web3, kullanıcıların sahip olduğu, internetin gelecekteki, merkezi olmayan bir şeklidir. Web2'nin şu anki aşamasında olduğu gibi, kullanıcı verilerini toplayan ücretsiz uygulamalar ve platformlar kullanmak yerine, gelecekteki Web3 aşamasındaki kullanıcılar, protokollerin oluşturulmasına, işletilmesine ve yönetilmesine bizzat katılabilecektir.

Web3'te mülkiyet, blok zincirler olarak bilinen merkezi olmayan ağlar aracılığıyla dijital belirteçler veya kripto para birimleri ile temsil edilebilir. Örneğin, belirli bir ağ için yeterli dijital jetonunuz varsa, ağın işleyişi veya yönetimi üzerinde söz sahibi olabilirsiniz. Bu, hissedar oy haklarının bir şirkette kayıtlı hissedarların belirli kurumsal eylemlerde oy kullanmalarına izin vermesine benzer.

Anahtar Paket Servis:

Yatırımcılar için Web3, tıpkı kripto para birimi ve NFT'lerin yaptığı gibi yeni pazarlar açabilecek finansın ademi merkeziyetçiliği etrafında fırsatlar sunabilir. Örneğin, yatırımcılar, yıkıcı olma potansiyeline sahip borç verme protokolleri gibi yeni işlem altyapılarını izleyebilir. Web3'ün büyük pazar payını ele geçirmesine daha yıllar olmasına rağmen, insanlar web'in bu yeni aşaması hakkında daha eğitimli hale geldikçe yatırımcıların ve risk sermayedarlarının ilgisinin artması muhtemeldir.

Web2 ve Web3

İşte Web2 ve Web3'ün bir dökümü:

  • Web2: Bu, Google, Facebook, Twitter ve Amazon gibi büyük platformların yanı sıra Uber ve Venmo gibi hizmetlerin ortaya çıkmasının internete merkezi, ticari bir düzen getirdiği 2000'lerin başından beri içinde bulunduğumuz aşamadır. bağlanmayı, göz atmayı, etkileşimde bulunmayı ve çevrimiçi işlem yapmayı kolaylaştırarak. Bu büyük şirketler internette yaratılan parasal değerin çoğunu ele geçiriyor.
  • Web3: Bu, Web 1.0'ın bireyselleştirilmiş kullanımına geri döndüğümüz internetin geleceğidir, ancak bu sefer merkezi olmayan bir interneti teşvik edebilen blok zincir teknolojisi ve dijital belirteçlere dayanmaktadır. Web2'nin parasal değerin büyük kısmını ele geçiren büyük oyuncuları yerine, Web3, merkezi varlıkları, değeri yaratıcılara, kullanıcılara ve geliştiricilere dağıtan merkezi olmayan ağlarla değiştirir.

Sonuç olarak

Web3, kullanıcıların sahip olduğu, internet geliştirmenin gelecekteki, merkezi olmayan bir aşamasıdır. Bu, internetin parasal değerinin çoğunu ele geçiren büyük, merkezi oyuncuların hakim olduğu mevcut Web2'den farklıdır. Web3 henüz emekleme aşamasında olsa da, önümüzdeki yıllarda yatırım topluluğunu ve daha geniş ekonomiyi etkilemesi muhtemeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Reklam Alanı