Elon Musk, Twitter'ı 44 Milyar Dolara Satın Aldı, Sosyal Medya Şirketi Özel Bir Şirkete Geçecek - Bitcoin Teknik Analiz , Bitcoin Kazan, Ethereum, Metaverse, NFT, Forex

SON YAZILAR

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Post Top Ad

Reklam Alanı

27 Nisan 2022 Çarşamba

Elon Musk, Twitter'ı 44 Milyar Dolara Satın Aldı, Sosyal Medya Şirketi Özel Bir Şirkete Geçecek


Pazartesi günü Twitter, Elon Musk'ın sosyal medya platformunu 44 milyar dolarlık bir işlemle hisse başına 54.20 dolara resmi olarak satın aldığını duyurdu. İşlem tamamlandıktan sonra Twitter özel bir şirkete geçiş yapacak.

Musk, Sosyal Medya Platformu Twitter'ı Satın Aldı — İfade Özgürlüğünü Geliştirmeyi ve Twitter'ın Potansiyelinin Kilidini Açmayı Amaçlıyor


Tesla'nın Elon Musk'ı , 25 Nisan 2022'de resmi olarak 44 milyar dolarlık bir işlemle Twitter'ı satın aldı . Anlaşma, Musk'ın 4 Nisan'da Twitter Inc.'de %9.2 hisse almasından 21 gün sonra gerçekleşti. Hisse başına 54.20$'lık hisse fiyatı, hissedarlara ilk Nisan'da Twitter'ın kapanış hisse fiyatına %38 prim verecek. Bu, Twitter'ın Musk'ın sosyal medya firmasını satın alma teklifinden önceki son işlem günüydü.


Twitter'ın bağımsız yönetim kurulu başkanı Bret Taylor, satın alma duyurusu sırasında “Twitter Yönetim Kurulu, Elon'un teklifini kasıtlı olarak değer, kesinlik ve finansmana odaklanarak değerlendirmek için düşünceli ve kapsamlı bir süreç yürüttü” dedi. "Önerilen işlem önemli bir nakit prim sağlayacak ve bunun Twitter'ın hissedarları için en iyi yol olduğuna inanıyoruz."


Elon Musk da Pazartesi günü satın alma duyurusu sırasında bir açıklama yaptı ve toplumda konuşma özgürlüğünün ne kadar gerekli olduğunun altını çizdi. Musk, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” dedi. Tesla yöneticisi ve şimdi Twitter'ın sahibi şunları söyledi:


Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter'ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter'ın muazzam bir potansiyeli var - kilidini açmak için şirketle ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.


Ayrıca geçen hafta Musk , hesap doğrulama sürecini kolaylaştırarak ve muhtemelen dogecoin ödemelerini uygulayarak Twitter'ı nasıl geliştirmek istediğini açıkladı . Bu sabah erken saatlerde Musk'ın Twitter ile pazarlık yaptığına dair haber çıktığından beri , dogecoin fiyatları bugün %26,3 arttı. Satın alma duyurusunun ardından DOGE , 24 saatlik toplam yüzde kazancına %10 ekledi.


Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın alması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında ne düşündüğünüzü aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Reklam Alanı