Teknik Analizde Üçgen Formasyonları - Bitcoin Teknik Analiz , Bitcoin Kazan, Ethereum, Metaverse, NFT, Forex

SON YAZILAR

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Post Top Ad

Reklam Alanı

13 Şubat 2022 Pazar

Teknik Analizde Üçgen Formasyonları

Üçgen formasyonları nedir? Nasıl yorumlanır?

    Üçgen formasyonu, üç biçimi olan ve günlük işlemcilerin bilmesi gereken bir grafik şeklidir. Birkaç nedenden dolayı önemli bir grafik şeklidir. Üçgenler, sonunda tekrar genişleyebilecek volatilitede bir düşüş göstermektedir. Bu, mevcut koşullara ve ne tür koşulların ortaya çıkabileceğine dair analitik iç görü sağlar. Üçgen formasyonu, hem oluşum aşamasında hem de tamamlandığında ticaret fırsatları sağlar.

    Üçgen formasyonları, yükseliş ve düşüş trendlerinde ortaya çıkarlar. Fiyat üçgen deseninden dışarı çıktığında mevcut trend yönünde devam edebileği ya da trendin tersi yönünde hareket edebileceği için analistler, fiyatın hangi yöne gideceğini belirleyebilmek için fiyatın oluşan üçgen modelinden çıkmasını beklerler.

    Bir üçgen formasyonu, zaman ilerledikçe fiyatların daha dar bir aralığa girmesini içerir ve alıcılar ve satıcılar arasında çekişmeli geçen bir savaşın görsel bir görüntüsünü sağlar. Sonunda bir taraf galip gelir ve oluşan üçgen formundan dışarı çıkan güçlü bir fiyat hareketi oluşabilir.

    Devam üçgenleri ters üçgenlerden daha sık meydana geldiğinden, yükseliş eğilimleri sırasında yukarı yönlü kırılmalara ve düşüş eğilimleri sırasında aşağı yönlü kırılmalara daha çok odaklanmak gerekir.

    Üçgenin genel olarak “devam eden bir model” olduğu düşünülür ve fiyat, üçgen formasyonu oluşmadan önce hangi yöne doğru ilerliyorsa oluşan modelden çıktığı zaman da aynı yöne doğru hareket etmeye devam etmesi beklenir. Genellikle üçgen modeller, fiyatların ana eğiliminde devam etmesi için gereken gücü tekrar kazandığı bir konsolidasyon aşaması olarak hizmet eder.

    Üçgen formasyonu model çeşitleri

    Üçgen formasyonu modelleri birkaç farklı yoldan biriyle oluşabilir:

    1. Fiyat eğilimini devam ettiren veya tersine çevirebilen simetrik üçgen formasyonu
    2. Genellikle yükseliş olarak kabul edilen yükselen üçgen formasyonu
    3. Genellikle aşağı yönlü kabul edilen alçalan üçgen formasyonu


    Desenin ilk oluştuğu zamanda üçgenin en geniş noktası oluşur. Bu, desene girmeden önce fiyatın aşağı veya yukarı doğru seyretmesi durumudur. Alıcılar ve satıcılar arasındaki savaş, fiyatların art arda aşağı ve yukarı doğru hareket etmesine ve model ilerledikçe yönü daha hızlı bir şekilde tersine çevirmesine neden olur. Bu, sonunda güçlü bir hareketle kendini çözen sıkıştırılmış bir yaya benzer bir basınç yaratır.


    Genellikle toplamda en az beş destek ve direnç dokunuşunu içerdiğinde bir üçgen deseninin oluştuğu kabul edilir; bu çizgilerden biri için üç, diğeri için ise üç dokunuş.



    Üçgen desenleri nasıl oluşur?

    Üçgen modeli şu durumlarda oluşur:
    1. Bir varlığın fiyatı, gücünü kaybettiği ve tersine döndüğü zamanki eğilimindeki bir noktaya ulaşır.



    2. Bu fiyat eğilimi, karşıt yönden baskı ile karşılaşana ve tekrar tersine dönene kadar devam eder. Bu fiyat sırasında konsolidasyon hacmi, orijinal eğilim ve sonunda kopma yönünde artabilir. Bu bir üçgen deseninin oluşabileceği ilk ipucudur.

    Üçgensel bir kalıp içinde, art arda gelen her tersine çevirme işlemi, tersine dönmeden önce kendisini tüketmek için daha az zaman ve mesafe alır. Ayrıca, üçgen içinde tersine çevrilmesinin ardından, fiyat yükseliş kalıpları için önceki destek hattına veya düşüş kalıpları için önceki direnç hattına geri dönmeyebilir.


    3. Daha kısa ve daha küçük hamlelerin oluşumu, fiyat nihayetinden çıkıncaya kadar bir rulo gibi devam eder , bu da süreçte destek veya direnci kırar . Yol boyunca, nihai fiyat dalgalanmasından önce fiyat zirveye doğru hareket ettikçe hacim düşecektir.Bir direnç veya destek kopması gerçekleştiğinde, hacimde bir artış beklenir. Hacimde kuvvetli bir artış yoksa, fiyat kaçış yönünde herhangi bir şekilde anlamlı bir şekilde takip etmeyi başaramazsa, hareket sürdürülebilir olmayabilir.

    Yükselen Üçgen Formasyonu

    Alıcılardan gelen güç fiyatların her avansta aşağı yukarı aynı direnç seviyesine ulaşmasına neden olur, ancak üçgen içindeki her düşüş öncekinden biraz daha düşük bir seviyede durur. Desen geliştikçe bu temel güç, tüccarları potansiyel olarak olası bir yukarı yönlü koparma konusunda uyarıyor.

    Yükselen üçgen, genellikle bir yükselme modeli olarak yükseliş eğilimi sırasında oluşan bir yükseliş oluşumudur. Yükselen üçgenlerin düşüş trendinin sonunda tersine çevrilmiş desenler olarak oluştuğu durumlar vardır, ancak bunlar genellikle devam kalıplarıdır. Nerede oluştuklarına bakılmaksızın, yükselen üçgenler birikimi gösteren yükseliş modelleridir.

    Şekli nedeniyle, desen aynı zamanda dik açılı üçgen olarak da ifade edilebilir. İki veya daha fazla eşit yükseklik, üstte yatay bir çizgi oluşturur. İki veya daha fazla yükselen dip, yükselirken yatay çizgide birleşen yükselen bir trend çizgisi oluşturur. Her iki çizgi de doğru uzatılmışsa, yükselen trend çizgisi, bir dik üçgenin hipotenüsü olarak işlev görebilir. Yatay çizginin sol ucundan aşağıya doğru dik bir çizgi çizilirse, bir dik üçgen oluşur. Desenin her bir parçasını inceleyelim ve sonra bir örneğe bakalım.

    1. Trend : Devamlılık modeli olarak nitelendirilmek için belirlenmiş bir trend mevcut olmalıdır. Bununla birlikte, yükselen üçgen bir yükseliş deseni olduğundan, mevcut trendin uzunluğu ve süresi, en önemlisi olan oluşumun sağlamlığı kadar önemli değildir.

    2. Üst Yatay Çizgi : Üst yatay çizgiyi oluşturmak için en az 2 reaksiyon yüksekliği gerekir. Yüksekliklerin tam olmaları gerekmez, ancak birbirlerine makul olarak yakın olmaları gerekir. Yükseklikler arasında bir mesafe olmalı ve aralarında düşük bir reaksiyon olmalıdır.

    3. Alttaki Yükselen Trend Çizgisi : Alttaki yükselen trend çizgisini oluşturmak için en az iki düşme hareketi gerekir. Bu reaksiyon dipleri art arda yüksek olmalı ve dipler arasında bir mesafe olmalıdır. En son oluşan bir fiyat hareketinin dip noktası, önceki fiyat hareketinin dip noktasına eşit veya daha aşağıda ise, yükselen üçgen geçerli değildir.

    4. Süre : Desenin uzunluğu birkaç hafta ila birkaç ay arasında değişebilir, ortalama desen oluşma uzunluğu 1-3 ay arasındadır.

    5. Hacim : Model geliştikçe, hacim genellikle daralır. Tersine yönde bir kırılma meydana geldiğinde, kırılmayı onaylamak için bir hacim genişlemesi olmalıdır. Hacim onayı tercih edilirken , her zaman gerekli değildir.

    6. Kırılma noktasına dönüş : Teknik analizin temel bir prensibi, direncin desteğe (ve tersi) dönüşmesi durumudur. Yükselen üçgenin yatay direnç çizgisi kırıldığında, desteğe dönüşür. Bazen, hareket ciddi olarak başlamadan önce bu destek seviyesine bir geri dönüş olacaktır.

    7. Hedef : Kırılma gerçekleştiğinde, fiyat projeksiyonu, kalıbın en geniş mesafesini ölçerek ve direnç kopuşuna uygulayarak bulunur.

      Simetrik üçgenin aksine , Yükselen bir üçgenin gerçek kırılmadan önce kesin bir yükseliş trendi vardır. Hatırlayacaksanız simetrik üçgen, bir sonraki hareketin yönünü dikte etmek için yaklaşmakta olan kopuşa dayanan nötr bir oluşumdur. Yükselen üçgende yatay çizgi, hissenin belirli bir seviyeden geçmesini önleyen genel gider arzını temsil eder. Sanki bu seviyeye büyük bir satış emri verilmiş ve işlemin fiyatın daha da artmasını engellemesi birkaç hafta veya ay alıyor gibi. Fiyat bu seviyenin üzerine çıkamamasına rağmen, oluşan fiyat hareketinin dip seviyeleri bir önceki dip seviyesine nazaran daha yukarıda yani yükselmeye devam ediyor. Alım baskısının arttığına işaret eden ve yükselen üçgene yükseliş eğilimi veren bu daha düşük dip seviyeleridir.


    Primus Telecom (PRTL), 6 aylık bir süre zarfında, hacim genişlemesiyle direnç kırılmadan önce yükselen bir üçgen oluşturdu.

    • Reaksiyon dipleri aşamalı olarak daha yüksekti ve artan bir trend çizgisi oluşturdu. İlk dip, Mayıs 1999’da 12.25’e kadar inen büyük bir düşüşle gerçekleşti, ancak trend çizgisi 14 civarında gruplanan fiyatları birbirine bağlamak için çizildi. Yükselen trend çizgisi gri renginde 12.25’te başlayacak şekilde çizilebilir. Burada önemli olan, art arda yüksek olan en az iki farklı dip reaksiyonunun olmasıdır.

    • Desen yaklaşık olarak 6 aylık bir sürede oluştu, bu süre size biraz uzun görünebilir. Ancak, sağlam bir desenin oluşması için tüm temel bileşenler yerindeydi.

    • Hacim Haziran ayının sonundan Ekim ayının başlarına kadar azaldı. Ekim ayında iki yoğun işlem gününde hisse senedi 23.44’ten (6. noktaya) 19.38’e düştüğünde büyük bir genişleme oldu. Ancak, bu sadece iki gün sürdü ve hisse senedi daha yüksek bir dip oluşturmak için 20 civarında destek buldu. İdeal yapıya uygun olarak, bir sonraki hacim genişlemesi, hisse senedinin 24’de direnç gösterdiği Kasım ayının başlarında gerçekleşti. Hisse senedi, kırılmayı çevreleyen 10 günün 7’sinde ortalamanın üzerinde işlem gördü ve 7’sinin tümünde yukarı kaldı. Chaikin Money Flow, ağır derecede iki gün boyunca düştü ancak kırılmadan beş gün sonra % + 20 iyileşmiştir.

    • Hisse senedi, 26’ya geri dönmeden önce 30.75’e yükseldi. Orijinal direnç kopuşunun üstünde destek bulundu ve bu durum hisse senedinin altında yatan gücü gösterdi.

    • İlk ilerlemenin, 24’teki kopuştan sonra 10 (24 -14 = 10) nokta olması ve 34’lük bir hedef olması öngörülmüştü. Bu hedefe 2 ay içinde ulaşıldı, ancak Mart ayında 50’ye ulaşana kadar stok yavaşlamadı. gösterilmemiş). Hedeflerin yalnızca kılavuz olarak kullanılması amaçlanmıştır ve ne zaman satılacağına karar vermek için teknik analizin diğer yönleri de kullanılmalıdır.

    • İlk ilerlemenin 24’teki kopuştan 10 (24 -14 = 10) puan olması ve 34’lük bir hedef olması öngörülmüştü.

    Alçalan Üçgen Formasyonu

    Alçalan üçgen formasyonu, genellikle bir düşüş modeli olarak düşüş eğilimi sırasında oluşan bir düşüş formasyonudur. Alçalan üçgenlerin yükseliş trendinin sonunda tersine çevrilmiş desenler olarak oluştuğu durumlar da vardır, ancak bunlar genellikle devam kalıplarıdır. Nerede oluştuklarına bakılmaksızın, alçalan üçgenler dağılışı gösteren aşağı yönlü desenlerdir .


    Şekli nedeniyle, desen aynı zamanda dik açılı üçgen olarak da ifade edilebilir. İki veya daha fazla karşılaştırılabilir dip altta yatay bir çizgi oluşturur. İki veya daha fazla azalan tepe noktası, inerken yatay çizgiyle birleşen bir aşağı doğru trend çizgisi oluşturur. Her iki çizgi de doğru uzatılmışsa, azalan trend çizgisi, dik bir üçgenin hipotenüsü olarak işlev görebilir. Yatay çizginin sol ucundan yukarı doğru dik bir çizgi çizilirse, bir dik üçgen oluşur. Desenin her bir parçasını inceleyelim ve sonra bir örneğe bakalım.

    1. Eğilim: Alçalan üçgen formasyonunu bir devam kalıbı olarak nitelendirilmek için bir trend mevcut olmalıdır. Alçalan üçgen formasyonu aşağı yönlü bir üçgen formu olduğundan, mevcut trendin uzunluğu ve süresi oluşan kalıbın bütünselliği kadar önemli değildir.

    2. Alt Yatay Çizgi: Alt yatay çizgiyi oluşturmak için en az 2 işlem dip noktası gerekir. Dipler kesin olmak zorunda değildir, ancak birbirlerinin makul yakınlığı içinde olmalıdır. Dipleri ayıran bir mesafe ve aralarında yüksek bir tepki olmalıdır.

    3. Üstten Azalan Trend Çizgisi: Üste inen trend çizgisini oluşturmak için en az iki işlem yüksekliği gerekir. Bu işlem yükseklikleri art arda düşük olmalı ve yüksekler arasında bir miktar mesafe olmalıdır. Yeni oluşan reaksiyonun tepe noktası bir önceki reaksiyonun tepe noktasından yüksekte veya eşit ise, o zaman alçalan üçgen geçerli değildir.

    4. Süre: Desenin uzunluğu birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişebilir, ortalama desen 1-3 ay arasındadır.

    5. Hacim: Model geliştikçe, hacim genellikle daralır. Aşağı yönlü kırılma gerçekleştiğinde, doğrulama için ideal olarak bir hacim genişlemesi olacaktır. Hacim onayı tercih edilirken, her zaman gerekli değildir.

    6. Kırılmaya Dönmek: Teknik analizin temel bir prensibi, kırılan desteğin dirence dönüşmesidir veya tersidir. Alçalan üçgenin yatay destek çizgisi kırıldığında, dirence dönüşür. Bazen aşağı yönlü hareket ciddi olarak başlamadan önce bu yeni temel direnç seviyesine geri dönüş olacaktır.

    7. Hedef: Kırılma gerçekleştiğinde, fiyat projeksiyonu, kalıbın en geniş mesafesini ölçerek ve direnç kopuşundan çıkartarak bulunur.

    Simetrik üçgenin aksine , alçalan bir üçgenin gerçek kırılmadan önce kesin bir düşüş eğilimi vardır. Simetrik üçgen, bir sonraki hareketin yönünü dikte etmek için yaklaşmakta olan kırılmaya dayanan nötr bir oluşumdur. Alçalan üçgen için yatay çizgi, güvenliğin belirli bir seviyenin altına düşmesini önleyen talebi temsil eder. Sanki bu seviyeye büyük bir satın alma siparişi verildi ve işlemin yapılması birkaç hafta veya ay alıyor, bu da fiyatın daha da düşmesini engelliyor. Fiyat bu seviyeyi geçmese de, tepedeki yükselişler düşmeye devam ediyor. Satış baskısının arttığını gösteren ve alçalan üçgene düşüş eğilimi gösteren bu düşük seviyelerdir.

    • Uzun vadeli trend aşağı yönlü idi ve ortaya çıkan desen trendin bir devamı olarak sınıflandırıldı.

    • 45’teki destek ilk olarak şubat ayında bir sıçrama ile kuruldu. Bundan sonra, stok bozulmadan önce bu seviyeye iki kez daha dokundu. Mart ayındaki ikinci dokunuştan sonra (yaklaşık bir ay sonra), daha düşük destek hattı çizildi.

    • Her sekmeden çıktıktan sonra, daha düşük bir tepe oluşmuştur. 2,4 ve 6 noktalarındaki yüksek tepeler, potansiyel alçalan üçgen şeklini işaretlemek için düşüş trend çizgisini oluşturdu. Potansiyel diyorum çünkü destek bozulana kadar kalıp tam değildi.

    • Desenin süresi 3 aydan biraz azdı.

    • Son 45 dokunuşu Nisan sonunda gerçekleşti. Hisse senedi desteğiyle aşağı çekti, ancak bu temel seviyenin üzerinde kapanmayı başardı. Son kırılma birkaç gün sonra, bir boşluk, büyük bir siyah mum ve hacim genişlemesiyle gerçekleşti. Desteğin kırılma şekli, hissenin genel zayıflığı hakkında fikir verebilir. Bu hafif bir kırılma değil, oldukça ikna edici bir kırılma oldu. Hacim aylar içinde en yüksek seviyeye çıktı ve money flow % -10’un altına düştü.

    Simetrik Üçgen Formasyonu

    Bir bobin olarak da adlandırılabilecek simetrik üçgen, genellikle bir eğilim modeli olarak bir trend sırasında oluşur. Desen, en az iki düşük yüksek ve iki yüksek düşük içerir. Bu noktalar bağlandığında, çizgiler uzadıkça yakınlaşır ve simetrik üçgen şekillenir. Ayrıca, başlangıçta geniş ve zamanla daralan bir desen olarak da düşünebilirsiniz.


    Simetrik üçgenlerin oluşumları sonrasında bazı önemli  trend yön değişiklikleri oluştuğu halde, simetrik üçgenler genellikle mevcut eğilimin bir devamı ile sonuçlanırlar.

    Desen, devam ya da ters, doğası ne olursa olsun, bir sonraki büyük hareketin yönü sadece geçerli bir kırılma sonrasında belirlenebilir.

    Simetrik üçgenin her bir bölümünü ayrı ayrı inceleyeceğiz ve ardından aşağıdaki resim üzerinden örneklendireceğiz.

    1. Trend: Oluşan simetrik üçgen formasyonunu bir devam deseni olarak adlandırabilmek için, belirlenmiş bir trend (en az birkaç aylık) mevcut olmalıdır. Simetrik üçgen, kırılma sonrası devam etmeden önce bir konsolidasyon süresi işaret eder.

    2. Dört (4) Nokta: Bir trend çizgisi oluşturmak için en az 2 nokta ve simetrik bir üçgen oluşturmak için 2 trend çizgisi gerekir. Bu nedenle, bir simetrik üçgen olarak bir oluşum düşünülerek başlamak için en az 4 nokta gerekir. İkinci zirve (2), birinci (1) ‘den düşük olmalı ve üst çizgi aşağı eğimli olmalıdır. İkinci dip (2), birinciden (1) daha yüksek olmalı ve alt çizgi yukarı eğimli olmalıdır. İdeal olarak, bir kopukluk meydana gelmeden önce desen 6 nokta (her bir tarafta 3) ile oluşacaktır.

    3. Hacim : Simetrik üçgen uzadıkça ve alım satım sözleşmesi(belirli bir opsiyon sözleşmesinin belirli bir süre içinde doldurduğu en yüksek ve en düşük fiyat.) daraldıkça, hacim azalmaya başlamalıdır. Bu, fırtına öncesi sessizlik veya kopmadan önceki sıkılaştırma konsolidasyonunu ifade eder.

    4. Süre : Simetrik üçgen birkaç hafta veya birkaç ay uzayabilir. Desen 3 haftadan azsa, genellikle bir flama olarak kabul edilir. Tipik olarak, zaman süresi yaklaşık 3 aydır.

    5. Kırılma Zaman Dilimi : İdeal kopma noktası, desenin gelişimi veya zaman aralığı boyunca 1/2 ila 3/4 oranında oluşur. Desenin zaman aralığı, tepe noktasından (üst ve alt çizgilerin birleşmesi) alt trend çizgisinin (taban) başlangıcına kadar ölçülebilir. 1/2 yol noktasından önceki bir kırılma erken olabilir ve tepeye çok yakın bir kırılma önemsiz olabilir. Ne de olsa, apeks yaklaşırken, bir ara verilmelidir.

    6. Kırılma Yönü : Koparmanın gelecekteki yönü ancak kopukluktan sonra belirlenebilir. Kulağa yeterince açık geliyor, ancak kopma yönünü tahmin etmeye çalışmak tehlikeli olabilir. Bir devam deseninin uzun vadeli eğilim yönünde kırılması beklense de, bu her zaman böyle değildir.

    7. Kırılma Onayı : Bir kırılmanın geçerli sayılabilmesi için kapanış esasına göre olmalıdır. Bazı tüccarlar geçerliliği teyit etmek için bir fiyat (% 3 kırılma) veya süre (3 gün süreyle tutulan) filtresi uygular. Kırılma, özellikle yukarı yönlü kırılmalar hacimde yaşanan bir artış ile beraber gerçekleşmelidir.

    8. Tepe noktasına Dönüş: kırılmadan sonra (yukarı ya da aşağı), tepe gelecekteki desteğe veya dirence dönüşebilir. Fiyat bazen kopma yönünde devam etmeden önce kopma etrafındaki tepe noktasına veya destek / direnç seviyesine geri döner.

    9. Fiyat Hedefi : kırılmadan sonraki hareketin boyutunu tahmin etmek için iki yöntem vardır. İlk olarak, simetrik üçgenin en geniş mesafesi ölçülüp kırılma noktasına uygulanabilir. İkinci olarak, eğilim çizgisi, kırılma yönünde eğimli (yukarı veya aşağı) olan eğilim çizgisine paralel olarak çizilebilir. Bu çizginin uzatılması potansiyel bir kırılma hedefi işaretleyecektir.

    Technical Analysis of Stock Trends (1948) kitabında, Edwards ve Magee, simetrik üçgenlerin kabaca % 75’inin devam kalıpları ve geri kalanının da tersine dönüş şeklinde olduğunu söylüyorlar.

    Tersine dönüş desenlerinin analiz edilmesi özellikle zor olabilir ve çoğu zaman yanlış kırılmalar olabilir. Öyle olmasa bile, kırılma yönünü tahmin etmemeliyiz, bunun yerine bunun gerçekleşmesini beklemeliyiz.

    Fiyat kırılmalarına, hızlandırılmış fiyat hareketleri ve onay için hacim aranarak daha fazla analiz uygulanmalıdır. Onay özellikle kırılmalar için önemlidir.

    Fiyatlar bazen kırılma yönünde devam etmeden önce bir tepkime hareketinde tepenin kırılma noktasına döner. Bu dönüş, risk oranına daha iyi bir ödülle katılmak için ikinci bir şans sağlayabilir. Ölçüm ve paralel trend çizgisi uzatması ile tespit edilen potansiyel fiyat hedefleri yalnızca kaba bir kılavuz olarak hareket etmek içindir.

    Teknik analiz dinamiktir ve devam eden bir değerlendirme gereklidir.

    1. Hisse senedi ve konsolide edilmeden önce hisse senedi, Mar-98’deki 50’den Ekim-98’deki 22’ye düştü. 22’deki düşük, muhtemelen aşırı bir tepkiydi, ancak uzun vadeli eğilim neredeyse bir yıl boyunca düşüş gösterdi ve belirlendi.

    2. İlk 4 nokta oluştuktan sonra, simetrik üçgenin çizgileri çizildi. Hisse senedi, son 2 noktayı oluşturmak için sınırlar içinde 2 ay daha işlem gördü.

    3. Aralık 3’ten 4’e kadar olan boşluktan sonra, önümüzdeki birkaç ay boyunca hacim yavaşladı. Haziran ayının sonlarında hacminde bir miktar artış oldu, ancak desen oluştuğu için 60 günlük SMA düşüş eğiliminde kaldı.

    4. Kırmızı kare, ideal kırılma zaman dilimini desenin % 50 ile % 75 i arasında gösterir. Kırılma 2 haftadan biraz daha uzun bir süre sonra gerçekleşti, ancak yine de geçerli oldu. İdeal bir desen gelişiminin olması tercih edilmekle birlikte, bunun gerçekleşmesi oldukça nadirdir.

    5. 5. ve 6. noktalardan sonra, fiyat hareketi modelin alt sınırına taşındı. Bu noktada bile, koparma yönü hala bir tahmindi ve beklemek akıllıca oldu. Kırılma, hacimdeki artışla ve fiyat düşüşüyle ​​birlikte hızlandı. Chaikin Money Flow düşüş miktarı % 30’u aştı ve hacim uzun bir süre boyunca 60 günlük SMA’yı aştı.

    6. 29,5’den 25,5’e düştükten sonra hisse yükselişe geçti, ancak tepe noktasından potansiyel direnç elde edemedi. Reaksiyonun zayıflığı  düşüşün keskinliğini önledi.

    7. Desendeki en geniş nokta 10,5 değeri olarak ölçüldü. 29,5’de yapılan bir destek kesintisi ile ölçülen düşüş yaklaşık 19 olarak tahmin edildi. Simetrik üçgen desenin üst direnç noktalarına paralel bir trend çizgisi çizildiğinde, uzatma yaklaşık 20’ye kadar bir düşüş tahmin etti.

    SONUÇ

    Birçok teknik analist, ticaret analizlerinin önemli bir parçası olarak üçgen formasyonlarını kullanıyor. Herhangi bir fiyat deseninin beklendiği gibi takip edilemeyeceğini hatırlamak önemlidir. Yine de, üçgen modelinin doğasını ve ayırt edici fiyat hareketlerini vurgulama eğiliminin yanı sıra ayırt edici ve kolay olması onu potansiyel olarak çok faydalı bir araç haline getirmektedir. Fiyattaki açılım üçgen modelinin zirvesine ulaştığında, analistler oluşumdan kaynaklanan bir kırılmayı yakından izlemeli ve anlamlı bir kırılma hareketinin gelişmeye başlayabileceğinin bir kanıtı olarak alım satım hacminde bir artış aramalı.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Post Top Ad

    Reklam Alanı