Brezilya Merkez Bankası, Bu Yıl CBDC İçin Pilot Test Yapacağını Doğruladı - Bitcoin Teknik Analiz , Bitcoin Kazan, Ethereum, Metaverse, NFT, Forex

SON YAZILAR

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Post Top Ad

Reklam Alanı

17 Nisan 2022 Pazar

Brezilya Merkez Bankası, Bu Yıl CBDC İçin Pilot Test Yapacağını Doğruladı


Brezilya Merkez Bankası, kurumun önerilen merkez bankası dijital para birimi (CBDC), dijital gerçek uygulamasıyla ilgili bir pilot test gerçekleştireceğini doğruladı. Bankanın başkanı Roberto Campos Neto, bu yeni testin söz konusu tokenin sabit bir arzını içereceğini ve bu pilotun bu yılın son altı ayında gerçekleştirileceğini ayrıntılı olarak belirtti.


Brezilya Merkez Bankası CBDC Projesini Geliştiriyor


Brezilya Merkez Bankası, CBDC projesi olan dijital real ile ilgili yaptığı ilerlemeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Başkanı Roberto Campos Neto, bu yılın son altı ayında para biriminin kullanımını içeren belirtilmemiş bir teste işaret etti. Bir etkinlikte şunları söyledi:


Bu, banka bilançolarında kesinti yaratmadan para birimini dijitalleştirmenin bir yoludur. Bu projenin yılın ikinci yarısında bir tür pilot uygulaması olmalı.


Campos Neto, bir tür itibari paraya dayalı ödeme sistemi olan rezerv transfer sistemine bağlanacağını söyleyerek bu para biriminin nasıl kullanılacağına dair ipuçları da verdi. Bu pilot programla Brezilya, Güney Amerika'da CBDC programlarına sahip ülkelerin öncüsü olabilir.


Campos Neto ayrıca Brezilya'daki kripto para piyasasının durumuyla ilgili görüşünü de sundu. Kripto para birimlerinin bir ödeme yönteminden çok yatırım varlıkları olarak görüldüğünü açıkladı. Ancak, küresel ve yerel olarak daha fazla benimsenme sağlandıkça bu durum değişebilir.


CBDC ve Düzenleyici Panorama Yolu


Brezilya Merkez Bankası, bir Brezilya CBDC'sinin uyması gereken yönergeleri çıkardığı ve hala böyle bir para biriminin ihraç olasılığını araştırdığını ve tartıştığını açıkladığı geçen yıldan bu yana dijital gerçek projesiyle ilerliyor .


Ancak Mart ayında kurum, varsayımsal bir dijital realitenin farklı sektörlerde sunabileceği fırsatları sunmak için tasarlanmış projeler üretebilecek 47 teklif arasından dokuz kurumu seçti .


Brezilya, birleşik bir kripto para birimi yasal çerçevesini onaylamak için yasama konusunda da ilerlemeler kaydediyor. Bu anlamda, milletvekilleri ve senatörler, Brezilya Kongresi'ne sunulacak birkaç teklifi bir araya getireceklerini açıkladılar. Bu girişimlerin raportörleri, bu yeni hibrit teklifin önümüzdeki aylarda onaylanmasını bekliyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Reklam Alanı